Jest to sałatka układana warstwami, czyli nie mieszamy składników. Wcześniej trzeba ugotować buraczki ( można też upiec), obrać, pokroić w cienkie plastry, doprawić solą, pieprzem, octem balsamicznym i odstawić do zmacerowania. Tak przygotowane buraczki układamy jako pierwszą warstwę, następnie młode liście szpinaku, rukolę, ser kozi. Posypujemy uprażonymi migdałami lub orzeszkami pinii, pestkami granatu. Całość polać sosem: musztarda, miód, ocet balsamiczny wymieszać, na koniec dodać oliwę, krótko zamieszać żeby sos nie zgęstniał.
Etykiety:
Przepisy kulinarne
Etykiety
- 10 lat UTW (3)
- 5 lat UTW (1)
- Aktualności (271)
- Aktywność fizyczna (11)
- BIULETYNY (9)
- Brydż (3)
- Dyskusyjny klub książki (30)
- Klub Podróżnika (6)
- Nasza Galeria (8)
- Nasze refleksje (2)
- Poranki filmowe (181)
- Przepisy kulinarne (19)
- Sprawy organizacyjne (21)
- Teatr (7)
- Turystyka (70)
- Uśmiechnij się (7)
- Warsztaty twórcze (49)
- Wykład (15)
- Zdjęcia (27)