Na początek poszły ciepłe, przysmażone pierożki, a potem cała masa zimnych przekąsek: śledzie w kilku odsłonach, paszteciki, sałatki, filety rybne na słodko-kwaśno ( filety ugotowane w wodzie z dodatkiem octu, dressing z podsmażonej cebuli plus ostry keczup, rodzynki, sól, cytryna i cynamon), tarta ze szpinakiem i serem oraz inne pyszności.
Sałatka;zblanszowane pieczarki i por, czerwona fasola, orzechy. |
Naleśniki posmarować białym serkiem np. typu Filadelfia z dodatkiem koperku, czosnku i soli, a następnie ułożyć plastry łososia, zwinąć i odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić i udekorować.
Na deser nie zabrakło pysznych ciast; sernika ( mniam, mniam), tiramisu ( palce lizać ), murzynka ( pychotka ) , ciasta marchewkowego ( rewelacja), chrupiących ciasteczek owsianych, czekoladek i owoców.
Kto miał jeszcze siłę śpiewał kolędy, przy pełnych brzuchach przepony słabo pracowały i "nie rozwinęliśmy skrzydeł", ale po góralsku musiało być! Hej!
Etykiety:
Aktualności,
Przepisy kulinarne
Blog Archive
Etykiety
- 10 lat UTW (3)
- 5 lat UTW (1)
- Aktualności (256)
- Aktywność fizyczna (9)
- BIULETYNY (6)
- Brydż (3)
- Dyskusyjny klub książki (30)
- Klub Podróżnika (3)
- Nasza Galeria (8)
- Nasze refleksje (2)
- Poranki filmowe (181)
- Przepisy kulinarne (18)
- Sprawy organizacyjne (20)
- Teatr (5)
- Turystyka (66)
- Uśmiechnij się (6)
- Warsztaty twórcze (43)
- Wykład (13)
- Zdjęcia (22)
